Martin Švestka

Pedagog volného časuLumík

Martin  Švestka

O mně

Narodil jsem se v Brně, ale brzy jsme se s rodinou přestěhovali do Kuřimi. Vystudoval jsem Strojní fakultu na VUT Brno. Pracuji ve strojírenské firmě TOS Kuřim OS a.s. na pozici specialisty cen a nákladů. 

Svojí volejbalovou hráčskou karieru jsem ukončil poměrně brzy, ale volejbal jako takový mě bavil, proto jsem si udělal trenérskou licenci III. třídy a připojil se ke kroužkům Domu dětí a mládeže Kuřim. Následně jsem si dodělal doplňující pedagogické studium v rámci programu celoživotního vzdělávání na Masarykově univerzitě Brno. Absolvoval jsem několik kurzů se zaměřím na sportovní přípravu dětí na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze. A stal se pravidelným účastníkem Volejbalových akademií Zdeňka Haníka.

Působil jsem jako asistent u dívčího výběru KCM Jižní Moravy, dále jako vedoucí družstva volejbalové reprezentace kadetek ČR a poté i juniorek ČR.  

Já a Lužánky

V Lužánkách jsem začal pracovat v roce 2024. Po sloučení DDM Kuřim. Nyní tedy pracuji jako vedoucí volejbalových kroužků na pracovišti Lumík. O letních prázdninách již osmnáct let organizuji pobytový tábor a volejbalové soustředění.

Moje metodika

Jsem velmi vděčný, že jsem mohl spolupracovat s volejbalovými trenérskými velikány například s Alešem Novákem a Luďkem Grabovským. Možná i proto se snažím dbát více na správné provedení herních činností to znamená, že se zaměřuji na to, jakým způsobem jsme bod získali, než že jsme bod získali.

V kroužcích se řídím a prosazuji dva principy „Kdo dává, ten bere“ - pokud na sobě poctivě pracuješ, svojí šanci dostaneš. A druhou „Je v klidu, udělat chybu“ – protože chybami se člověk učí a ve sportu přece nejde o život.

Stojím si za tím, že kolektivní míčový sport nemusí být pro každého a pokud ti toto pojetí nesedne, nevadí a běž zkusit něco jiného. Je to přece jen tvůj volný čas, tak ať dává smysl.

Naopak kdo svými výkony přeroste naše možnosti a bude mít zájem, pomůžeme mu získat šanci se posunout dál ve vyšších výkonnostních sférách. Některé naše bývalé členky jsou již volejbalovými mistryněmi republiky.

Moje zájmy

Sport, cestování, PC, na odreagování si občas něco zvelebím na zahradě.
  • galerie
  • galerie
  • galerie

Moje aktivity

Příměstský tábor s volejbalem
Více info
Termín
29. 7. –2. 8. 2024
Začátek: 9:00 Konec: 16:00
Místo
ZŠ Jungmannova

Věk
7 - 15 let
Kapacita
obsazeno
kapacita: 20
Cena
2 000 Kč
Upřesnění ceny najdete po kliknutí na "Více info"
Volejbalové soustředění
Tábory a pobytové akce
Více info
Termín
10.–17. 8. 2024
Začátek: 7:00 Konec: 10:40
Místo
RS Prudká

Věk
10 - 25 let
Kapacita
3 / 20
volná místa / kapacita
Cena
7 700 Kč
Upřesnění ceny najdete po kliknutí na "Více info"
    © 2024 SVČ Lužánky | Identity & webdesign by steezy.studio. | Realization by Inuits.
    Verze: 862c178
    (Changelog)