Lenka Němcová

ORANŽOVÁ třídaUčitelka MŠZaměstnanciKounicova 16

Lenka  Němcová

O mně

Mé dětství jsem strávila v nedalekém městečku, kousek od Brna. Avšak už jako malá jsem často s rodiči navštěvovala Brno a zamilovala si jej na tolik, že jsem se sem přestěhovala.

Nejspíš i díky mému mladšímu bratrovi, o kterého jsem s láskou a nadšením pomáhala pečovat, mě přimělo vystudovat Střední pedagogickou školu se zaměřením na Předškolní a mimoškolní pedagogiku. A jelikož jsem si chtěla rozšířit obzory, pokračovala jsem Vysokou školou v oboru Vychovatelství. Hned po škole jsem se plně vrhla své naučené znalosti uplatňovat v mateřské škole.

Myslím si, že školkový věk“ je jeden z nejdůležitějších období života člověka. A právě proto je potřeba těmto dětem věnovat velkou péči a pozornost. Často cítím, že někde uvnitř sebe mám stále to hravé a šťastné dítě a možná i proto se do nich dokážu mnohdy vcítit a vyhovět jejich potřebám.

Kdyby to bylo jednoduchý, byla by to nuda.

Já a Lužánky

Do Lužánek jsem zavítala v srpnu roku 2021. Nyní tu působím jako paní učitelka v Oranžové třídě na Kounicově ulici.

Moje metodika

Zejména je mi blízká zážitková pedagogika, kde děti přirozeně rozvíjí svou osobnost, kreativitu a spontánnost. Důležitý je také empatický a „lidský“ přístup, komunikace a důslednost. Společně s kolegyní vytváříme pohodovou, veselou atmosféru a bezpečné prostředí pro správný vývoj dětí.

Proč ke mě

Sama jsem měla krásné dětství a ráda bych je svým působením a znalostmi zpříjemnila i ostatním dětem. Neumím se nudit, a proto ráda s dětmi pořád něco podnikám a vymýšlím. Protože školka má být místo plné zábavy a radosti! 

Moje zájmy

Jumping (sport), četba knih, filmy, kulturní akce a setkávání se s přáteli.
    © 2024 SVČ Lužánky | Identity & webdesign by steezy.studio. | Realization by Inuits.
    Verze: 2145770
    (Changelog)