Capoeira - děti

Sport a pohybové aktivity - bojová umění

Capoeira - děti
novinka
Termín
Středa
17:00–18:15
Místo

Místnost
Sál
Věk
5 - 11 let
Kapacita
9 / 20
volná místa / kapacita
Cena
2 000 Kč
za pololetí
Capoeira - děti
Capoeira je unikátní, brazilské bojové umění, které v sobě kombinuje mimo jiné akrobacii, tanec a hudbu. Je to umění s osobitou filozofií, kde souboj dvou soupeřů je možné nejlépe definovat jako předstíraný boj – hru, založenou na improvizaci. Díky své pestrosti pohybů, je sportem velice vhodným pro širokou škálu cvičenců, od malých dětí, po dospělé a každý brzy cítí pozitivní dopad na svou pohyblivost a fyzičku.
Důraz je kladen zejména na dynamiku a plynulost pohybů obou hráčů, což v kombinaci s hudbou a zpěvem činí Capoeiru bojovým uměním, které je atraktivní nejen pro zúčastněné, ale i pro diváky.
Capoeira, kromě svých unikátních rysů v oblasti bojových umění, vždy byla a je velice dobrým výchovným prostředkem. To jak v rovině tělesného rozvoje, tak i v rovinách morálních. I našemu oddílu Capoeiry se daří přispívat k tělesnému a duševnímu rozvoji jedinců, což je nejlépe viditelné ve skupině dětí a mládeže.
Již od počátku našeho působení jsme součástí organizace ABADÁ Capoeira, která je největší a nejrozšířenější organizací Capoeiry na světě. I díky tomu jsme schopni se nadále zlepšovat a posouvat v našich výukových metodách.
Samotný trénink zahrnuje rozcvičku (u dětí hry), protahování, trénink a nácvik jednotlivých technik, akrobatických prvků, i jejich kombinací. Nechybí ani průpravná cvičení, posilování, aplikace technik pro sebeobranu i hraní na brazilské hudební nástroje.

Doplňující údaje

Školní rok: 2023/2024
Zařazení kroužku: bojová umění
  • galerie

Podobné aktivity

Pondělí
18:30–19:45

Capoeira - mládež

Volná místa
Kroužky
Středa
18:30–19:45

Capoeira - mládež + dospělí

Volná místa
Kroužky
Zpět na aktivity
    © 2024 SVČ Lužánky | Identity & webdesign by steezy.studio. | Realization by Inuits.
    Verze: 862c178
    (Changelog)