Ranní ladění těla, dechu i mysli s Martinou

Sport a pohybové aktivity - jóga a zdraví

Ranní ladění těla, dechu i mysli s Martinou
novinka
Termín
Úterý
7:30–8:30
Místo
Solniční 12, MALÝ SÁL

Věk
od 18 let
Kapacita
19 / 24
volná místa / kapacita
Cena
2 700 Kč
za pololetí
Ranní ladění těla, dechu i mysli s Martinou
Když se ráno ztišíme a věnujeme nějaký čas jen sami sobě, ovlivní to celý den. Nejenom že nás tělo nebolí, ale den prožijeme radostněji a s větší energií. Proč? Protože posílíme svaly, které je potřeba posílit a protáhneme ty, které volají po protažení. Zvláštní pozornost věnujeme hlubokým svalům, které umožňují držet naše tělo vzpřímené. Všechny pohyby provádíme v souladu s dechem. Tím působíme na nervovou soustavu ve prospěch zklidnění a celkového uvolnění. Když protáhneme tělo, prohloubíme dech, skrze vědomou pozornost ztišíme i mysl.

A tak se postupně víc a víc učíme vnímat potřeby svého těla a slyšet i jeho jemné volání. Nemusíme čekat, až bude hlasitě křičet třeba formou bolesti.

Lekce propojují tradiční jógu a moderní fyzioterapii. Aktivujeme celé tělo a připravíme ho na nový den. I tak je tempo pomalé. Lekce jsou určené pro pracující. Předchozí zkušenost s jógou není vyžadována. Důležitá je touha aktivně pečovat o tělo, dech i mysl.

Medailon
Mgr. Martina Sedláková

Jóga mě provází životem již téměř dvacet let. Od dynamických forem, kdy pro mě jóga byla především skvělým zdrojem pohybu a protažení, jsem dozrála k jemné józe, ve které se soustředím na vědomý pohyb v souladu s dechem a pozorování těla, dechu a mysli. Nyní jógu vnímám jako cestu sebepoznání.

Lektorské osvědčení jsem získala u České akademie jógy několikaletým studiem včetně jednoho roku jógové terapie. Zajímají mě principy zdravého pohybu a práce s dechem jako prostředníkem mezi tělem a myslí. Nepřestává mě udivovat dokonalá propojenost a souhra těla, dechu a mysli a baví mě hledat jejich harmonii.

Sebepoznání může začít na podložce, ale velice brzo se dostane i mimo ni, do běžného života. Nejsem učitel. Jsem průvodce. Provázím principy zdravého pohybu, prací s dechem, vědomou pozorností a schopností uvolnit tělo i mysl. Osobní prožitek a převedení jógy do každodenního života závisí na každém z vás.

„Kdo má vládu sám nad sebou je mocnější než ten, kdo vládne celému světu." Buddha

Tel: 733 122 851

Doplňující údaje

Školní rok: 2023/2024
Zařazení kroužku: jóga a zdraví
  • galerie
  • galerie
  • galerie
Petr  Blaha
Administrativní kontakt, odpovědná osoba
Více o mně

Podobné aktivity

Úterý
17:00–18:30

Jóga pro pokročilé se Zorkou

Volná místa
Kroužky
Úterý
18:30–20:00

Jóga pro pokročilé se Zorkou

Volná místa
Kroužky
Čtvrtek
16:00–17:30

Jóga pro začínající a mírně pokročilé 50+ s Danou

Volná místa
Kroužky
Zpět na aktivity
    © 2024 SVČ Lužánky | Identity & webdesign by steezy.studio. | Realization by Inuits.
    Verze: a42e046
    (Changelog)