Jóga pro pokročilé se Sávitrí

Sport a pohybové aktivity - jóga a zdraví

Jóga pro pokročilé se Sávitrí
Termín
Úterý
17:30–19:00
Místo
Solniční 12, MALÝ SÁL

Věk
od 18 let
Kapacita
obsazeno
Cena
2 700 Kč
za pololetí
Jóga pro pokročilé se Sávitrí
Klasická jóga dle dr. sv. Gítánandy

Prosím pozor:
1. pololetí Vás provede lekcemi lektorka Miloslava Sávitrí Mrnuštíková pouze do konce října 2023. Ve zbývajícím období - do konce ledna 2024 budou lekce nahrazeny dlouholetou žačkou Sávitrí, Evou Pohlodkovou. Od druhého pololetí budou již lekce odučeny běžně opět paní ing. Miloslavou Mrnuštíkovou.


V přípravě svých lekcí se držím v podstatě tradičního schématu. Na začátku je vždy část věnovaná očistě. A to očistě tělesné, dechové, energetické i mentální. Využívám často různých forem bhastrik, ale také přeladění pozornosti z běžného režimu pracovního dne k uvnitřnění.
Druhá část je zaměřena na rozhýbání, uvědomění si svého těla a prostřednictvím jednoduchých dechových technik zvýraznění dopadu dechu na tělo a mysl. Většina z nás má v dnešní době spíše pohybu méně (anebo dost, ale jednostranného), a tak je třeba před tradičními technikami tělo připravit. Zde používám různých krijí, především jednotlivých súrja namaskárů.
Pak následuje hlavní část lekce, která je pokaždé jiná. Přesto snad se dá aspoň trochu popsat tak, že zde kombinuji krije, ásany a pránájámu, a snažím se o to, aby vždy v dané lekci vše bylo provázáno určitým způsobem (například – zaměření na jednu energetickou úroveň) a současně se v jiném smyslu vyvažovalo (předklon – záklon, tišivé – aktivační, lóma – vilóma). Mezi jednotlivými technikami, pokud to energetická stránka věci, vyžaduje, vkládám krátké mezirelaxace. Zde využívám i dynamických relaxačních technik, které velmi dobře – a poměrně snadno – uvolňují i mentální napětí. Tato hlavní část lekce pak bývá uzavřena delší celkovou relaxací.
Poslední část lekce věnuji nasměrování pozornosti a účinku do vyšších sfér. Většinou se jedná o nějakou formu komplexnější pránájámy, spojenou s koncentrací na určitou část těla ve spojení s jemnohmotnými systémy, překračujícími základní hmotnou rovinu.

Doplňující údaje

Školní rok: 2023/2024
Zařazení kroužku: jóga a zdraví
  • galerie
  • galerie
  • galerie
Petr  Blaha
Administrativní kontakt, odpovědná osoba
Více o mně

Podobné aktivity

Úterý
17:00–18:30

Jóga pro pokročilé se Zorkou

Volná místa
Kroužky
Úterý
18:30–20:00

Jóga pro pokročilé se Zorkou

Volná místa
Kroužky
Čtvrtek
16:00–17:30

Jóga pro začínající a mírně pokročilé 50+ s Danou

Volná místa
Kroužky
Zpět na aktivity
    © 2024 SVČ Lužánky | Identity & webdesign by steezy.studio. | Realization by Inuits.
    Verze: a42e046
    (Changelog)