Tradiční jóga 50+ propojená s prvky moderní fyzioterapie

Sport a pohybové aktivity - jóga a zdraví

Tradiční jóga 50+ propojená s prvky moderní fyzioterapie
Termín
Úterý
9:00–10:30
Místo
Solniční 12, VELKÝ SÁL

Věk
od 18 let
Kapacita
obsazeno
Cena
1 700 Kč
za pololetí
Tradiční jóga 50+ propojená s prvky moderní fyzioterapie
Stejně koncipovaná lekce probíhá také ve čtvrtek 10:30 – 12:00 hod.

V rovině tělesné posilujeme hluboké svaly, které nám umožňují držet tělo vzpřímené. Posilujeme, co je potřeba posílit a protahujeme, co je potřeba protáhnout. Důraz je kladen na fyziologicky správné provedení jednotlivých cviků tak, abychom zdravý pohyb mohli přenést z podložky do běžného života.

Pracujeme s dechem. Všímáme si nádechu a výdechu, také zastavení dechu po nádechu a po výdechu. Vnímáme pohyby, které proudění dechu vyvolává. Všímáme si, jak dech aktivuje i uvolňuje, dodává sílu i odnáší napětí.

Harmonizujeme mysl. Za pomocí dechu můžeme uvolnit tělo a ztišit mysl. Když nevěnujeme pozornost myšlenkám, které námi neustále proudí, můžeme vnímat ticho za nimi.

Lekce jsou vedeny v pomalém tempu a respektují možnosti jednotlivých účastníků. Nezáleží na rozsahu pohybu, ale na prožitku v něm.

Medailon
Mgr. Martina Sedláková

Jóga mě provází životem již téměř dvacet let. Od dynamických forem, kdy pro mě jóga byla především skvělým zdrojem pohybu a protažení, jsem dozrála k jemné józe, ve které se soustředím na vědomý pohyb v souladu s dechem a pozorování těla, dechu a mysli. Nyní jógu vnímám jako cestu sebepoznání.

Lektorské osvědčení jsem získala u České akademie jógy několikaletým studiem včetně jednoho roku jógové terapie. Zajímají mě principy zdravého pohybu a práce s dechem jako prostředníkem mezi tělem a myslí. Nepřestává mě udivovat dokonalá propojenost a souhra těla, dechu a mysli a baví mě hledat jejich harmonii.

Sebepoznání může začít na podložce, ale velice brzo se dostane i mimo ni, do běžného života. Nejsem učitel. Jsem průvodce. Provázím principy zdravého pohybu, prací s dechem, vědomou pozorností a schopností uvolnit tělo i mysl. Osobní prožitek a převedení jógy do každodenního života závisí na každém z vás.

„Kdo má vládu sám nad sebou je mocnější než ten, kdo vládne celému světu." Buddha

Tel: 733 122 851

Doplňující údaje

Školní rok: 2023/2024
Zařazení kroužku: jóga a zdraví
  • galerie
  • galerie
  • galerie
Petr  Blaha
Administrativní kontakt, odpovědná osoba
Více o mně

Podobné aktivity

Úterý
17:00–18:30

Jóga pro pokročilé se Zorkou

Volná místa
Kroužky
Úterý
18:30–20:00

Jóga pro pokročilé se Zorkou

Volná místa
Kroužky
Čtvrtek
16:00–17:30

Jóga pro začínající a mírně pokročilé 50+ s Danou

Volná místa
Kroužky
Zpět na aktivity
    © 2024 SVČ Lužánky | Identity & webdesign by steezy.studio. | Realization by Inuits.
    Verze: 6868dde
    (Changelog)