Cvičení s kojenci 2

Kurzy a vzdělávání | praktický kurz pro rodiče nejmenších dětí

Cvičení s kojenci 2
rodiče s dětmi
Termín
7. 12. 2022–1. 2. 2023
Začátek: 8:00 Konec: 16:00
Místo

Místnost
Miminkárna
Věk
0,08 - 0,5 roku
Kapacita
1 / 10
volná místa / kapacita
Cena
2 400 Kč
Před 1. lekcí platba 350,- Kč, po absolvování 1. lekce doplatek 2050,- Kč (do zahájení 2. lekce)
Cvičení s kojenci 2
Kurz pro rodiče nejmenších dětí se cvičením, doporučeními pro zacházení s miminky a informacemi o jejich vývoji, s masážemi miminek, s průvodcem výživou dětí do 1 roku i s chvílemi uvolnění a relaxace s miminkem, spoustou říkadel a sdílením rodičovských radostí i starostí.

PROGRAM KURZU

1.lekce: Praktické návody a nácvik dovedností jak správně a s respektem k věku manipulovat s miminkem, první společná cvičení s říkadly, upřesnění programu jednotlivých lekcí.

2.lekce: Nošení miminek v šátku a v nosítku – jak vybrat správný šátek a nosítko, nácvik vázání šátku a nastavení nosítka, jak miminko šetrně do šátku a nosítka zvednout, umístit a navázat.

3.lekce: Informace o psychomotorickém vývoj miminka do 1 roku, ukázky vhodných hraček pro jednotlivá vývojová období miminka, cvičení a říkadla s miminky, cvičení pro maminky s miminkem v rukou, na břiše, na holeních - procvičení těla v partiích „postižených“ těhotenstvím a porodem.

4. lekce: Masáže miminek – význam masáže pro miminko i pro rodiče, jak připravit prostředí pro masáž, postupy a masážní tahy, pomůcky pro masáž, praktický nácvik a prožití masáže.

5. lekce: Cvičení na velkém a měkkém míči (overballu) – jak prakticky používat velký míč a overball při společných cvičeních, jak správně polohovat miminko na míči, zásobník cviků a říkadel pro společné cvičení.


6. lekce: Výživa dítěte po ukončeném 6. měsíci – kdy a jak začít podávat nemléčné příkrmy, které nápoje jsou pro miminko vhodné a z čeho je podávat, jak skloubit kojení a nemléčné příkrmy, jakým způsobem dětem nemléčné příkrmy podávat, zda příkrmy vařit doma nebo kupovat.

7. lekce: Výživa dítěte po přechodu na nemléčný příkrm a do 1 roku - další vhodné potraviny a postupy, kdy přecházet na „běžnou“ stravu rodiny, praktické ukázky možných surovin, tipy pro vaření a přípravu jídel pro malé jedlíky.

8. lekce: Relaxace s miminkem – praktický návod jak na společný odpočinek s miminkem, jak miminko zklidnit i uspat.

Během celého kurzu v každé lekci procvičení částí těla „postižených“ těhotenstvím a porodem.
Přesné pořadí lekcí si domlouvají účastníci kurzu vždy na první lekci tak, aby témata byla řazena podle jejich přání.
STŘEDA: 10 - 12 hod
pracoviště LATA,SVČ Lužánky, Plovdivská 8, Žabovřesky

S SEBOU:
jednorázovou podložku pro miminko, zámek na kočárek, přezůvky a pohodlné oblečení pro dospělého (sedíme a cvičíme na zemi na karimatkách, tak aby nic netáhlo a neškrtilo)
KONTAKT: PaedDr. Lucie Nečasová, , mob. 604 33 11 63
  • Nošení miminka
  • S mámou
  • galerie

Podobné aktivity

16. 2.–12. 4.

Cvičení s kojenci 3

Obsazeno
Kurzy a vzdělávání
11. 3.
9:30–10:30

Angličtina od kolébky

Volná místa
Kurzy a vzdělávání
26. 4.
10:00–12:00

Cvičení s kojenci 4

Volná místa
Kurzy a vzdělávání
Zpět na aktivity
    © 2024 SVČ Lužánky | Identity & webdesign by steezy.studio. | Realization by Inuits.
    Verze: 2145770
    (Changelog)