Registrace

Registrací souhlasím s obchodními podmínkami SVČ Lužánky.

Děkujeme!

Na Vaši adresu jmenouzivatele@poskytovatel.cz byl zaslán potvrzovací email.

Otevřete potvrzovací e-mail a dokončete registraci.

Nevíte si rady?
Zde najdete nápovědu.

Vítejte!

Vaše registrace byla úspěšně dokončena. Výborně! Teď byste si měli zkontrolovat nastavení soukromí a doplnit údaje do profilu. Ok

Nové heslo

Hotovo!

Změna hesla byla úspěšně dokončena
Zpět

Kurzy a vzdělávání

Další info
Kurzy a vzdělávání

V průběhu roku nabízíme pro veřejnost jednorázové i víkendové vzdělávací kurzy, dílny a odborná setkání. Pro pedagogy pořádáme také vzdělávací kurzy akreditované MŠMT.

Kváskový chléb - upečme si bochník

Přihlásit
věk 15+
místoLidická - Brno-střed
místnostKuchyňka RV
termín
07.12.2019 10:00 - 16:00
(více..)
cena 650 Kč
cena zahrnuje materiál, vedení, teplé nápoje
volná místa 10 (z 10)

Kompletní příprava kváskového chleba podle starodávného receptu pod vedením pana Lubomíra Kobedy. Chléb, který je na míle vzdálený od toho, co koupíte v obchodě.

Co všechno si každý účastník odnese z kurzu domů:
- Vlastnoručně vyrobený bochník kváskového chleba
- Mateřský kvásek
- Příjemný zážitek
- Vědomosti ke správné výrobě domácího chleba
- NOVINKA: startovací balíček - všechny suroviny pro první samostatné pečení chleba po kurzu.

Na kurzu bude možnost zakoupit pedigovou ošatku pro další pečení

Jak bude kurz probíhat ?
Hned na začátku si zaděláme těsto z připraveného kvásku, všechny suroviny a vybavení bude připraveno. Každý krok si popíšeme, prakticky předvedeme a sami si pak z připravených surovin vyrobíte těsto.

Pak necháme bochníky odpočívat a kynout v ošatkách. Čas potřebný k nakynutí využijeme k přednášce o kvásku. Řekneme si jak kvásek založit, omlazovat a uchovávat. Každý si pak založí svůj mateřský kvásek, který si vezme domů. Abychom neumřeli hlady, připravíme si občerstvení - pravé krkonošské kyselo a k tomu domácí kvaskový chléb.

Bude následovat diskuze, kde se budete moct zeptat na vše, co Vás o kváskovém chlebu zajímá. Samozřejmě se ptejte kdykoli v průběhu kurzu, pokud Vám něco nebude jasné. Pak už nastane čas k pečení Vašich bochníků a během chvilky se celá místnost rozvoní právě upečeným chlebem.

Co si vzít sebou?
Určitě vezměte dobrou náladu, tužku a sešit na poznámky, zástěru (pokud uznáte za vhodné)."