Registrace

Registrací souhlasím s obchodními podmínkami SVČ Lužánky.

Děkujeme!

Na Vaši adresu jmenouzivatele@poskytovatel.cz byl zaslán potvrzovací email.

Otevřete potvrzovací e-mail a dokončete registraci.

Nevíte si rady?
Zde najdete nápovědu.

Vítejte!

Vaše registrace byla úspěšně dokončena. Výborně! Teď byste si měli zkontrolovat nastavení soukromí a doplnit údaje do profilu. Ok

Nové heslo

Hotovo!

Změna hesla byla úspěšně dokončena
Zpět na seznam

Kurzy a vzdělávání

Další info
Kurzy a vzdělávání

V průběhu roku nabízíme pro veřejnost jednorázové i víkendové vzdělávací kurzy, dílny a odborná setkání. Pro pedagogy pořádáme také vzdělávací kurzy akreditované MŠMT.

Kváskový chléb - upečme si bochník

Přihlásit
věk 14+
místoLidická - Brno-střed
místnostKuchyňka RV
termín
  • 14.4.2018 10:00 - 16:00
cena 650 Kč
cena zahrnuje odborné vedení, suroviny, startovací balíček pro první pečení, mateřský kvásek, pohoštění
volná místa 0 (z 10)

Kompletní příprava kváskového chleba podle starodávného receptu pod vedením pana Lubomíra Kobedy. Chléb, který je na míle vzdálený od toho, co koupíte v obchodě.

Co všechno si každý účastník odnese z kurzu domů:
- Vlastnoručně vyrobený bochník kváskového chleba
- Mateřský kvásek
- Příjemný zážitek
- Vědomosti ke správné výrobě domácího chleba
- NOVINKA: startovací balíček - všechny suroviny pro první samostatné pečení chleba po kurzu.

Na kurzu bude možnost zakoupit pedigovou ošatku pro další pečení

Jak bude kurz probíhat ?
Hned na začátku si zaděláme těsto z připraveného kvásku, všechny suroviny a vybavení bude připraveno. Každý krok si popíšeme, prakticky předvedeme a sami si pak z připravených surovin vyrobíte těsto.

Pak necháme bochníky odpočívat a kynout v ošatkách. Čas potřebný k nakynutí využijeme k přednášce o kvásku. Řekneme si jak kvásek založit, omlazovat a uchovávat. Každý si pak založí svůj mateřský kvásek, který si vezme domů. Abychom neumřeli hlady, připravíme si občerstvení - pravé krkonošské kyselo a k tomu domácí kvaskový chléb.

Bude následovat diskuze, kde se budete moct zeptat na vše, co Vás o kváskovém chlebu zajímá. Samozřejmě se ptejte kdykoli v průběhu kurzu, pokud Vám něco nebude jasné. Pak už nastane čas k pečení Vašich bochníků a během chvilky se celá místnost rozvoní právě upečeným chlebem.

Co si vzít sebou?
Určitě vezměte dobrou náladu, tužku a sešit na poznámky, zástěru (pokud uznáte za vhodné)."